- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set665
Jeg plejer egentlig at lave disse banditter i stegeso.
Det er super nemt og tager ingen tid i den forstand, at maden passer sig selv i ovnen.
Jeg har ikke 10 Stegesoer i mit madkundskabslokale, og jeg får det nok heller ikke desto mindre Le Creuset dumper dem ned i mit køkken – og tror for den sags skyld heller ikke den generelle danske folkeskole kan mønstre en masse stegesoer. Så her skal der bruges en pande til kødboller, en gryde til spaghetti og en gryde til tomatsauce.
Dog er en stegeso eller römertopf er dog til at skaffe til rimelige penge til hjemmet, hvor man kan lave denne nemme ret. Så der følger også lige lidt billeder fra min stegeso i hjemmet, da stegesoen gør det vildt nemt!
Jeg plejer egentlig at lave disse banditter i stegeso.
Det er super nemt og tager ingen tid i den forstand, at maden passer sig selv i ovnen.
Jeg har ikke 10 Stegesoer i mit madkundskabslokale, og jeg får det nok heller ikke desto mindre Le Creuset dumper dem ned i mit køkken – og tror for den sags skyld heller ikke den generelle danske folkeskole kan mønstre en masse stegesoer. Så her skal der bruges en pande til kødboller, en gryde til spaghetti og en gryde til tomatsauce.
Dog er en stegeso eller römertopf er dog til at skaffe til rimelige penge til hjemmet, hvor man kan lave denne nemme ret. Så der følger også lige lidt billeder fra min stegeso i hjemmet, da stegesoen gør det vildt nemt!
Spaghetti & kødboller
Christian SvaneIngredienser
Kødboller
- 500 g oksefars
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timian
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 spsk rødvins balsamico
- 25 g smør/margarine til stegning
Tomatsauce
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatkoncentrat
- 1-2 rød peberfrugt
- 2 løg
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk oregano
- 1 spsk timian
- 1 spsk basilikum
- 2 spsk rødvins balsamico
- 1 oksebouillonterning
Sådan gør du
Kødboller
- Alle ingredienserne blandes godt og grundigt sammen i en stor skål.
- Kødbollerne formes med en spiseske og lægges til side.
- Varm en stor pande op til middelhøj varm. Kom smør herpå og lad det smelte.
- Brun kødbollerne godt af.
- Efterhånden som kødbollerne er færdige, dumpes de over i tomatsaucen.
Tomatsauce
- Hak løg og peberfrugt groft.
- Varm en stor gryde op til middelhøj varme. Tilsæt olie, når gryden er varm.
- Svits løg og peberfrugt af i gryden i 3-4 minutter. Det frembringer en masse god smag.
- Tilsæt de restrende ingredienser og lad den simre i så lang tid som mulig (minimum 15 minutter).
- Skru ned på middel varme og læg låg på gryde. Saucen skal bare lige småboble en lille smule.
- Det er her omkring, at du skal beslutte dig for, om du vil have en rustik og grov tomatsauce, eller en fin purérede. Hvis tomatsaucen skal være fin, giver du lige saucen en omgang med stavblenderen.
Tip til opskriften
Herfra kan bloppe din kødboller ned i saucen, efterhånden som de bliver stegt på panden.
Ooog så skal der lige rives lidt parmesanost over hele moletjavsen.
Madkundskabsstilen med gryder og pander tager lidt tid, men tag ikke fejl af smagen. Men jeg anbefaler helt klart stegeso-stilen, da det er så utrolig nemt og ikke giver den helt store rengøring.
Stegeso-versionen i piktogram-style…
Alle ingredienser til tomatsaucen tyres ned i stegesoen. I gang med stavblenderen, blende, blende, blend…
Alle ingredienser til kødbollerne i en skål. Rør, rør, rør for satan! Form kødbollerne i din ønskede størrelse. Jeg plejer at lave dem lidt større end en golfbold.
º
Velbekomme.